Promoţii şi oferte speciale!  •  Reduceri de sfârsit de sezon!
Shop
Piscine
Acoperiri piscine
Invelitoare piscine
Sisteme de recirculare
Tratarea apei
Iluminarea piscinei
Incalzirea apei
Curatarea piscinei
Optionale - Confort
Produse din INOX
SPA
Referinte
PARTENERICERERE DE OFERTACONTACT

Reduceri de sfârsit de sezon!
Structuri de piscine, preconstruite pentru sezonul viitor
Pregatirea piscinei pentru iarna
Lucrari de mentenenta de sfarsit de sezon a piscinei

Curăţarea piscinei

În cazul piscinelor exterioare se întâmplă deseori să se depună praf, pietriş, plante, insecte etc.
Aceste impurităţi pot fi îndepărtate doar cu puţin ajutor din partea sistemului de circulare al apei. Acest ajutor poate fi sub forma unei plase amplasate la o adâncime corespunzătoare, ce îndepărtează impurităţile mai mari şi mai grele, sau sub forma unui „aspirator” cu care se poate îndepărta, împreună cu puţină apă, murdăria depusă.



Curăţarea manuală a piscinei

În general, un astfel de set conţine un mâner telescopic, reglabil în lungime, un vârf de aspirator ce se poate monta pe un mâner şi un tub cu ajutorul căruia se poate conecta vârful de aspirator la locul corespunzător de pe sistemul de circulare a apei.

Apa aspirată împreună cu murdăria nu se pierde. Aceasta ajunge în mecanismul de filtrare al sistemului de circulare al apei, apoi ajunge înapoi, curată, în piscină.
Însă, în timpul aspirării piscinei, acest sistem de filtrare se poate înfunda, astfel este necesară clătirea acestuia în timpul aspirării.
După aspirare recomandăm să aplicaţi o curăţire corespunzătoare a filtrului.
Astfel se va menaja sistemul de filtrare şi apa din piscină va fi mai curată. În cazul unor depuneri foarte fine se poate aspira şi pe golire, astfel se va pierde intr-adevăr apă, dar curăţarea va fi perfectă.

Cine se plictiseşte de aspirare, poate să cumpere şi aspiratoare „automate”, care se conectează tot la sistemul de filtrare.
Aceste aspiratoare transformă o parte a energiei apei în „energie mobilă”, astfel curăţind automat mai mult sau mai puţin fundul piscinei, eventual şi pereţii acesteia. (în anumite condiţii). Mişcarea acestora în apă fiind aleatorie, nu vom obţine totdeauna un rezultat de curăţire totală, deci să nu aruncaţi aspiratoarele manuale.
Veţi avea nevoie de ele mai ales la trepte, colţuri şi margini.
La setul de aspirator pentru piscină vă oferim şi o plasă pentru adâncime, cu care, conectat la mânerul telescopic, se pot pescui obiectele depuse pe fundul piscinei.
Există şi aşa-zisele plase pentru suprafaţă, cu care se pot culege insectele, frunzele pe care, din anumite motive, sistemul de circulare a apei nu le-a îndepărtat.

Pe lângă aspirare, piscina trebuie întreţinută şi prin alte mijloace.
Folosind diferite perii, bureţi pentru piscine putem îndepărta murdăria depusă pe pereţii piscinei la nivelul apei, depunerile de piatră sau alte pete. Pentru acestea se pot folosi şi anumite substanţe.

Atenţie! Ustensilele folosite la curăţire depind şi de învelişul/pavajul piscinei. În cazul cumpărării unor ustensile sau substanţe de curăţire să aducem la cunoştinţa vânzătorului ce tip de piscină avem. Să faceţi cumpărăturile doar la magazinele de specialitate, dacă e posibil. Astfel putem evita situaţiile în care, de exemplu cu peria dură pentru îndepărtarea algelor, care este bună doar pentru piscine cu gresie sau mozaic să se distrugă căptuşeala de folie a piscinelor cu liner.

   



Curãþarea mecanică a piscinelor

În cazul piscinelor mai mari, dar mai ales în cazul piscinelor publice se folosesc aceste aparate automate, programabile.

Acestea au o pompă de apă şi un sistem de filtrare încorporat. Aparatul este dotat cu un sistem electronic, se poate programa (în funcţie de tip), acest sistem ghidând aparatul pe fundul piscinei prin şenile de cauciuc sau roţi puse în funcţiune de către un motor. Pompa de apă aspiră apa de sub robot, o filtrează prin sistemul de filtrare încorporat, apoi o degajă cu o presiune mare în partea superioară a aparatului, prin aceasta presând şi aparatul pe suprafaţa care trebuie curăţată.

Aparatele de curăţire ale piscinei dispun de perii circulare din burete sau cauciuc pe partea din faţă şi pe partea din spate. Acestea freacă suprafaţa piscinei îndepărtând impurităţile, care împreună cu apa aspirată ajung în sistemul de filtrare.

Deoarece aparatul este presat pe suprafaţa piscinei cu ajutorul pompei, acesta este capabil să se caţere şi pe pereţii piscinei.

Modelele au o programare mai avansată, se pot programa pe forma şi mărimea piscinei în aşa fel încât în timpul ciclului de curăţare să ajungă peste tot.
La anumite modele se poate folosi şi ghidarea manuală sau prin telecomandă.

Aparatele se conectează printr-un cablu la un conector aflat pe margine, motoarele funcţionând cu voltaj mic (in general 24V) pentru a evita eventualele electrocutări.



top