Promoţii şi oferte speciale!  •  Reduceri de sfârsit de sezon!
Shop
Piscine
Acoperiri piscine
Invelitoare piscine
Sisteme de recirculare
Tratarea apei
Iluminarea piscinei
Incalzirea apei
Curatarea piscinei
Optionale - Confort
Produse din INOX
SPA
Referinte
PARTENERICERERE DE OFERTACONTACT

Reduceri de sfârsit de sezon!
Structuri de piscine, preconstruite pentru sezonul viitor
Pregatirea piscinei pentru iarna
Lucrari de mentenenta de sfarsit de sezon a piscinei

Piscine construite cu tehnologia ISOSTONE, structură termoizolantă, cu folie (liner)Această tehnologie nu este prea cunoscută în România, însă în Europa de Vest se construiesc de mai bine de 20 de ani piscine din elemente prefabricate, celulare, din polistirol (styrofoam). Aceste elemente se îmbină între ele, vor primi o armătură de fier-beton corespunzătoare, iar apoi vor fi umplute cu beton. Structura construită (pereții piscinei) nu necesită o nivelare, tencuială specială. După aplicarea pâslei se poate începe montarea foliei (a linerului), iar după întărirea betonului, piscina poate fi umplută cu apă. Aceste elemete au două mărimi pentru variantele drepte și patru pentru cele curbate (r=1,25/1,50/1,75/2,00 m), cu ajutorul cărora se poate realiza forma dorită, fără prea mari compromisuri tehnice. Structura astfel realizată dispune de o termoizolație excelentă (k=0,3).
Pe fundul groapei de lucru se va aplica un strat de pietriș și un strat de beton (de suport), peste care se va turna o fundație din beton, cu o armătură de plasă de fier-beton de două rânduri - se poate realiza chiar și adâncimea variabilă.

Pe această fundație vor fi executate pereții piscinei, din elementele ISOSTONE, primind o armătură corespunzătoare, din fier-beton. Aceste elemente vor fi umplute cu beton.
Dacă sunt solicitate trepte în piscină, și acestea vor fi turnate din beton.

Odată cu întărirea betonului, pe partea interoară a pereților se va aplica pâslâ rezistentă la umezeală. După acesta se va executa căptușeala de folie (liner), sudată la fața locului, care va conferi impermeabilitatea piscinei și poate fi de diferite culori sau modele. Această căptușeală de folie nu este lipită pe toată suprafața, doar fixată pe muchia superioară a pereților.

Isostone építőelemek: XXL egyenes:125x50x25 cm, egyenes:100x25x25 cm, ívek: r=125/150/175/200 cm

Presiunea apei va netezi și va ține folia la locul ei. Bineînțeles, că în jurul tuturor elementelor monatate în perete – cum ar fi corpurile de ilmuniare – folia va fi fixată în așa mod ca să confere o impermeabilitate perfectă.
Folia pentru piscine, liner-ul este un material asemănător cauciucului, iar cele groase dispun și de un strat de întărire, din textil – acestea sunt utilizate deseori și la piscinele comunitare, ștranduri.
Aceste folii sunt foarte rezistente și fiabile, însă pot fi avariate prin vandalism sau neglijență. Totodată au și o rezistență ridicată și la intemperii.
Durata medie de viață (în cazul celor de o calitate superioară) este de 10-14 ani.

Imaginile unei construcții

Egy építés képei.

În cazul unei fisuri (rupere, tăiere a foliei) acesta poate fi remediată și când piscina este plină cu apă, însă, dacă dorim o reparație perfectă, aproape invizibilă, este indicată golirea piscinei. Folia de calitate superioară nu se va păta și, în general, dispune de un strat ce împiedică depunerea algelor. Culoarea acestuia poate să pălească în timp, datorită razelor solare – cum se întâmplă și în cazul vopselei de pe autovehiculele chiar și cele mai bune -, însă va rezista cel puțin zece ani. Dacă apare acest fenomen, prin schimbarea foliei, piscina poate fi recondiționată perfect. În cazul piscinelor acoperite, respective interioare acest interval se prelungește considerabil.

Esența celor amintite mai sus este că o astfel de piscină poate armoniza prefect cu mediul ambient, grădina, casa Dumneavoastră, prin forma, culoarea, amplasarea acesteia. Este compatibilă cu toate elementele opționale, accesoriile de sporire a confortului, sistemele de acoperire și altele. Nu sunt restricții tehnice semnificative. Toate lucrările necesare pot fi executate, în general, într-o lună.

Isostone medenceforma példák.top